Eerste keer in Londen: 5 dingen die je zeker niet mag missen

Londen is een bijzondere stad met een indrukwekkende geschiedenis maar dat is niet alles wat deze stad zo bijzonder maakt. Londen heeft ook nog eens enorm veel bezienswaardigheden. Ik zal je hieronder vertellen welke bezienswaardigheden je in Londen absoluut niet mag missen!

Big Ben

Dit is de immens grote Big Ben klok dat onderdeel is van de Palace of Westminister. Deze klok is 96 meter hoog en mag de grootste klok ter wereld genoemd worden met vier gezichten. Deze klok is officieel in werking gegaan op 7 september 1859 en zou zijn vernoemd naar sir Benjamin Hall omdat die zo lang van stuk was.

5 dingen die je niet mag missen voor je eerste keer in Londen: Bezoek de Big Ben klok

Toen ik de Big Ben voor het eerst zag was die helaas in restauratie maar desalniettemin heeft de klok indruk op me gemaakt. Deze klok is naast de Londen Eye een van de eerste bezienswaardigheden die je opvalt als je de stad bezoekt.

Als toerist is het helaas niet mogelijk om de Big Ben van binnen te bekijken. Blijkbaar is dit alleen mogelijk voor inwoners van het Verenigd Koninkrijk. Hiervoor moeten ze wel eerst een schriftelijk verzoek indienen bij het parlement om toestemming te krijgen.

Londen Eye

De volgende opvallende bezienswaardigheid van de stad is de welbekende Londen Eye. De reuzenrad is maar liefst 125 meter hoog en is de best betaalde toeristische attractie van het Verenigd Koninkrijk.

Als je besluit om een ritje te maken in het reuzenrad dan kom je te zitten in een glazen capsule met airco. Het reuzenrad gaat vrij langzaam dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je iets van het uitzicht mist. Je kunt vanaf het reuzenrad een heleboel mooie en beroemde gebouwen bewonderen waaronder Buckingham Palace en Westminister Abbey.

5 dingen die je niet mag missen voor je eerste keer in Londen: Bezoek de Londen Eye

Wil je Londen bewonderen vanaf het hoge reuzenrad en heb je geen zin om in de wachtrij te staan dan kun je hier van te voren je tickets bestellen.

Tower of Londen

De Tower of Londen is gebouwd in het jaar 1066 en is een plek vol historie. Het was een van plekken die ik perse wou bezoeken in Londen.

De Tower of Londen heeft in het verleden onder andere gediend als een koninklijk paleis, politieke gevangenis executie plek, dierentuin en opslagplek. De Tower dient hedendaags als museum en daarnaast worden hier ook nog de beroemde britse kroonjuwelen bewaard.

5 dingen die je niet mag missen voor je eerste keer in Londen: Bezoek de Londen Tower

Beauchamp Tower

Beauchamp Tower vond ik toch wel een van de mooiste torens van de Tower of Londen. Deze toren is gebouwd in 1281 en diende als gevangenis voor personen met een hoog status.

Als je deze toren verkent dan merk je op dat er eeuwenoude tekeningen en teksten in de muren zijn gegraveerd. Dit werd gedaan door de gevangene omdat ze meestal aan depressie leden of ze deden dat gewoon uit vervelling.

Hier heeft onder andere Chatharina Howard gevangen gezeten zij was de vijfde vrouw van koning Hernry VIII en ze zou ter dood zijn veroordeeld wegens overspel.

De welbekende Anna Boleyn die de meeste kennen als tweede vrouw van Koning Henry VIII of van de film The Other Boylen Girl heeft ook gevangen gezeten in de Londen Tower. Ze zou net haar nicht Chatharina Howard beschuldiging zijn van overspel.

Anne Boleyn heeft in tegenstelling tot haar nicht niet gevangen gezeten in de Beauchamp Tower maar in een luxe appartement in een ander deel van de Londen Tower. Dit gedeelte is afgesloten voor het publiek.

5 dingen die je niet mag missen voor je eerste keer in Londen: Beauchamp Tower
Beauchamp Tower

De Britse kroonjuwelen

De Brits kroonjuwelen worden al sinds het jaar 1600 bewaard binnen de muren van de Tower of Londen. Je kunt hier maar liefst 24.00 edelstenen bezichtigen.

Raven

In en ronde Tower of Londen zul je regelmatig een Raven zien. Raven zouden geliefd zijn geweest bij Karel II die koning was van 1630 tot 1685. Hij geloofde dat als de Raven de Tower zouden verlaten de monarchie zou instorten. De Raven worden sindsdien verzorgd en gevoed door de Beefeaters.

5 dingen die je niet mag missen voor je eerste keer in Londen: Bezoek de Londen Tower en ontdek het verhaal achter de Raven die daar wonen

Beefeaters

Als je een bezoekje brengt aan de Tower of Londen zul je zo nu en dan een Beefeaters voorbij zien komen ook wel Yeoman Warders genoemd. De Beefeaters geven voornamelijk rondleidingen en nemen ook de verzorging van de Raven op zich. Ze kennen de Tower of Londen uit hun broekzak en dat is dan ook niet zo vreemd want ze zijn allemaal woonachtig binnen de muren van de Londen Tower.

5 dingen die je niet mag missen voor je eerste keer in Londen: Rondleiding in de Londen Tower met een Beefeater.

Kort samengevat kun je vrijwel een hele dag doorbrengen binnen de Londen Tower omdat er zo veel te zien valt. Voor mij was het zeker de moeite waard om deze historische plek te bezoeken. 😉

Helaas is het momenteel door de strengere regels niet mogelijk om de Londen Tower te bezoeken. Het is blijkbaar wel mogelijk om een VIP tour te boeken met een ceremonie. Heb je hier interesse in dan adviseer ik hier je tickets vooraf te bestellen.

Wil je graag een groepstour met een Beefeater? Klik dan hier om je tickets te bestellen.

Buckingham Palace

Buckingham Palace dat in het jaar 1703 is gebouwd staat in het centrum van Westminister en is het moderne paleis van de monarchie. Het paleis is oorspronkelijk van Queen Elizabeth maar ook andere leden van de koninklijke famillie verblijven hier.

Het paleis is omringd door het St. James en Green Park dus het is ook nog eens de perfecte plek om even tot rust te komen en van het uitzicht te genieten.

5 dingen die je niet mag missen voor je eerste keer in Londen: Bezoek Buckingham Palace
Buckingham Palace
5 dingen die je niet mag missen voor je eerste keer in Londen: Bezoek het park naast Buckingham Palace

Buckingham Palace van binnenuit bezoeken

Het is mogelijk om momenteel de staatskamers van Buckingham Palace te bezoeken. Je kunt de ticket hier vooraf bestellen.

Changing of the Guard Ceremonie

Als je van plan bent om Buckingham Palace te bezoeken dan raad ik je aan dit doordeweeks tegen 11:00 te doen en zondag tegen 10:00. Je kunt op deze tijden namelijk de Changing of the Guard ceremonie meemaken. Tijdens deze ceremonie wordt er van wacht gewisseld en dit gaat dus gepaard met een heel orkest. Het is een oude traditie die al bestaat sinds het jaar 1660.

5 dingen die je niet mag missen voor je eerste keer in Londen: Bezoek de Changing of Guard Ceremonie

Changing of the Guard ceremonie duurt ongeveer 45 minuten en je kunt het gewoon gratis bezichtigen. Zorg er wel voor dat je ruim voor tijd komt omdat het tamelijk druk kan worden en het zou zonde zijn als je nauwelijks iets te zien zou krijgen. Let op dat de tijden kunnen veranderen en ik adviseer dan ook altijd om de tijden hier vooraf te checken.

Wil je graag samen met een ervaren gids de Changing of the Guad ceremonie bewonderen? Je kunt een wandeltocht boeken waarbij je naast de ceremonie ook nog veel heleboel achtergrond informatie krijgt. Tickets hiervoor zijn via deze link te verkrijgen.

De Tower Bridge

De Tower Bridge is een mooie iconische victoriaanse brug die symbool staat voor Londen. Deze brug ligt over de Theems rivier dat in het jaar 1894 is het officieel is geopend.

Je ziet een fantastisch mooi uitzicht over het centrum als je over de brug loopt. Het is dus een ideale plek om even je fotocamera tevoorschijn te halen.

5 dingen die je niet mag missen voor je eerste keer in Londen: Bezoek de Londen Bridge

Je kunt de Tower Bridge ook van binnenuit bezoeken waarbij je over een over een glazen loopbrug kunt lopen. Je kunt dan de stad en de Theems van een hoogte van 42 meter bewonderen. Tijdens deze rondleiding kom je ook nog meer te weten over de geschiedenis van deze bijzondere brug.

Het is op op dit moment helaas niet mogelijk om de Tower Bridge van binnenuit te bezoeken. Zodra dit weer mogelijk is zal ik dit melden. Het is overigens wel mogelijk een boottocht te boeken die op de Theems van Westminster naar Greenwich vaart en weer terug. Klik hier om de tickets te boeken.

Bezoek de kerker en tombes onder de Londen Bridge

Onder de Londen Brug ligt een kerker waar regelmatig spannende tours worden gehouden. In deze tour wordt de bloederige geschiedenis van Londen getoond waarbij acteurs personages naspelen uit deze donkere tijd.

Bezoek de kerker en tombes onder de Londen Bridge.

Later in deze tour zul je ook de tombes betreden van Londen deze tombes worden momenteel de engste bezienswaardigheid van Londen genoemd. Mocht dit momenteel nog een stapje te ver voor je zijn? Dan kun je er ook voor kiezen om de tombes over te slaan. 😉

Helaas is het om dit moment niet mogelijk om de bovenstaande tour te boeken. Wil je toch een beetje griezelen? Dan kun je eventueel een Comedy Horror Show: Londen Ghost Bus Tour boeken. Klik hier om je tickets vooraf te boeken.

Heb je nog tijd in en wil je nog meer ondernemen in Londen dan kun je ook eventueel een bezoekje brengen aan één van onderstaande bezienswaardigheden.

Vakantiekijker